Graviditet, förlossning och diastas

Diastas kan bli en följd av graviditeten. Spiral stabilisering är en effektiv metod för att återfå en stark och ändamålsenlig bukvägg.

I takt med att magen växer under graviditeten ökar spänningen i ryggmusklerna, ofta med ryggont som följd. Ökad svank belastar diskarna i ryggraden och kan göra att nerver kommer i kläm, bl a ischiasnerven. Magmusklerna tänjs ut och det gör även bindvävsstråket mellan de höger- och vänstersidiga magmusklerna.

Träning i Spiral Stabilisering gör att ryggmuskler, höftböjarmuskler och bröstmuskler får avslappning och stretch. Magmuskler, sätesmuskler och bäckenbottenmuskler är exempel på muskler som försiktigt stärks och stretchas. Detta motverkar att kraftig svank uppstår och leder till god blodförsörjning och god rörlighet.

Börja gärna träna Spiral Stabilisering redan före graviditeten. Såväl graviditeten som förlossningen och tiden efter förenklas. Du återfår snabbare en platt och stark mage, stark bäckenbottenmuskulatur, bättre ryggfunktion, och inkontinens och diastas motverkas.

Gravid